Tehotná a štýlová? Tieto eshopy majú všetko, čo potrebujete.

Tehotenský top pruhovaný

Mnohé tehuľky, zvyčajne prvorodičky, môžu ostať zaskočené z ponuky tehotenského oblečenia. Akú veľkosť si vybrať, kedy je čas kúpiť si tehu obliečko a koľko ma to bude stáť, to sú otázky, ktoré vám preletia hlavou pravdepodobne začiatkom druhého trimestra. Všeobecne prevláda názor, že prívlastok “tehotenské” akoby automaticky znamenalo pýtať si dvojnásobok ceny. Napriek tomu, že tehotenské oblečenie nie je masovka, dajú sa z ponuky vybrať pekné kúsky za rozumnú cenu. Vďaka nášmu krátkemu prehľadu budete ihneď v obraze, kedy a kde si kúpit skvelé tehotenské oblečenie na akúkoľvek príležitosť.

Tento článok obsahuje:
Kedy je čas kúpiť si tehotenské oblečenie
Akú veľkosť si vybrať
Tipy, na čo pozerať pri tehotenskom oblečení
Kde kúpiť tehotenské oblečenie

Kedy je čas kúpiť si tehotenské oblečenie

Na svete neexistujú dve rovnaké tehotenstvá. Tým chceme povedať, že sa nedá dopredu určiť, kedy je ten správny čas na tehotenské oblečenie a jeho nákup. Ak si začnete robiť prieskum u známych, zistíte, že čo mamička to iný prípad. No my vám prezradíme pár indícií, ktoré napovedia, že ten čas je tu.

  • gombík na rifliach si rozopínate už aj pred jedlom
  • zo skrine si nevedomky vyberáte oblečenie, ktoré má na štítku elastan
  • vaše bruško vykúka spod trička a nie je to crop top
  • obľúbenú košelu nezapnete ani hore ani dole

Ak máte nutkanie kupovať si tehotenské oblečenie v prvom trimestri, je to na uváženie, pretože počas tohto obdobia sa veci len začínajú vyvíjať a nedá sa dopredu predpovedať, ako sa telo zaoblí. Začiatkom druhého trimestra, keď sa tehotenské bruško pomaly rysuje, je ideálne začať zapĺňať skrinu tehotenským oblečením. No ale v prípdade takého výpredaju je úplne legitímne kúpiť si nejaký tehotenský kúsok skôr. No nekúp to! 😉

Akú veľkosť vybrať

Takže všetko nasvedčuje tomu, že tehotenské oblečenie už potrebujete. Ale akú veľkosť si vybrať? Pokiaľ je toto vaše prvé tehotenstvo, je v podstate nemožné predpokladať, ako sa vaša postava bude meniť. Vo všeobecnosti platí, že veľkosť 38 pred tehotenstvom je prispôsobená 38čke aj u tehotenských značiek. No každá z nás má iné proporcie, niekomu môže číslo podprsenky podskočiť v prvom trimestri o dva košíky. Áno, je to ťažké rozhodovanie 🙂 Ak cítite, že hovoríme o vás, bude asi lepšie navštíviť tehotenský obchod osobne a vybrať si, čo vám je najpohodlnejšie.

Tipy na čo pozerať, keď kupujeme tehotenské oblečenie

Aby ste z oblečenia mali čo najviac úžitku, máme niekoľko múdrych rád, vďaka ktorým si raz poviete: „Ako dobre, že som kúpila toto a nie tamto!“. 😉

• Elastický materiál – vyberajte opatrne a dbajte na materiál, či je dostatočne strečový, pretože neviete, do ktorých partií bude bruško v tom ktorom trimestri rásť. Džerzejová látka s elastanom je preto len dobrou voľbou.

• Pozor na presvitanie – teraz hovoríme o tehotenských legínach.  Tehotenské oblečenie je niekedy až príliš elastické, čo môže mať za následok, že pri zohnutí ukážeme niečo, čo sme nechceli. Je dobré si to radšej skontrolovať ešte pred kúpou.

• Riasenie po bokoch – táto vlastnosť oblečenia je výborná v tom, že sa hodí každému typu postavy a aj keď si kúpite riasené tričko či šaty hneď v prvom trimestri, máte veľkú istotu, že tú vec budete odkladať do skrine až po pôrode.

• Čo po pôrode –  mamičky si pochvaľujú, ak tehotenský kúsok v sebe skrýva aj funkciu na dojčenie. Pokiaľ plánujete dojčiť, investujte už v tehotenstve do oblečenia, v ktorom sa budete cítiť spokojne aj keď bude po všetkom.

Kde kúpiť tehotenské oblečenie

Musíte uznať, ak (by) ste rodili pred 5 a viac rokmi, mali (by) ste pocit, že ponuka tehotenského oblečenia bola slabá až nepostačujúca. Tomu je našťastie koniec. Odkedy na tehotenský trh vstúpili reťazce rýchlej módy, možeme sa tešiť na dobrý výber a celkom moderné outfity za dostupné ceny.

Obchody so štýlovou tehotenskou módou

Oblečenie je nápadité, veľmi pohodlné, z príjemných materiálov a často krát EKO&BIO. Ceny sa pohybujú od 19,90 za tričko do 150 Eur za tehotenský kabát, nositeľný aj po pôrode.

Online shopy s tehotenskou módou na voľný čas aj do práce

Nebojte sa posurfovať aj v menších slovenských eshopoch, ktoré zvyčajne predávajú oblečenie z Čiech, Poľska, Maďarska, prípadne ho vyrábajú na Slovensku (Nika-intima.sk)

Lacná tehotenská móda

  • LIDL.SK dlhodobo vedie v obľúbenosti tehuliek, pretože ponúka za fajn cenu základné kusy do šatníka. Tehotenské legíny, nohavice,  tričká, či aj pyžamá na kojenie a podprsenky, LIDL v pravidelných intervaloch uspokojuje dopyt po tehotenskom oblečení za nízku cenu.
  • C&A tehotenské oblečenie
  • Čínsky obchod – naozaj, aj tam nájdete lacné tehotenskú radu, sami sme neverili.

Aké máte vy skúsenosti s témou tehotenské oblečenie? Kde ste dobre nakúpili? Napíšte nám do komentu. 🙂

REKLAMA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *