Strie? Takto sa im vyhnete!

Strie

Stojíte v obchode a neviete sa rozhodnúť medzi olejom či krémom? Poznáme. Hlavne v tehotenstve by sme si mali dávať väčší pozor pri výbere tej správnej kozmetiky, pretože ako nás učili v škole, koža je náš najväčší orgán a všetko, čo na ňu aplikujeme, sa dostáva aj do nášho organizmu.

Aký je teda rozdiel medzi olejom a krémom?

Krém je zjednodušene povedané: mix oleja, vody a vosku. Pričom je olej účinná látka a vosk výplňová zložka. Na to aby držali pokope čo najdlhšie, treba ich väčšinou doplniť konzervačnou látkou. Tak si vieme predstaviť, koľko účinnej látky niektoré krémy v skutku obsahujú.

Naproti tomu je olej základom každej prírodnej kozmetiky. Používajú sa tisíce rokov po celom svete. Oleje sú 100% aktívne, ľahko vstrebateľné a obsahujú vysokú hladinu antioxidantov. Nepotrebujú žiadnu chemickú konzervačnú látku.

Olej pre každú ženskú partiu

Veríme, že sme vás našim vyššie uvedeným argumentom motivovali zamyslieť sa nad výberom vášho budúceho oleja. Aby sme vám rozmýšľanie uľahčili ešte viac, priblížime vám naše obľúbené oleje pre vybrané partie.

Starostlivosť v tehotenstve

Samotné tehotenstvo, pôrod ako aj následné dojčenie si vyžadujú pre naše telo veľké nároky a o to väčšiu pozornosť o jednotlivé partie. Čím lepšie sa fyzicky už počas tehotenstva pripravíte, tým lepšie sa budete cítiť po pôrode. Každý deň si nájdite aspoň 5 minút len pre seba a starajte sa, aby bola vaša pokožka dostatočné vláčna a hydratovaná.

Tehotenský ošetrujúci olej

Ktorá z nás by nechcela ostať po tehotenstve bez strií? Vieme si pomôcť. Mali by ste však začať už v prvom trimestri. Ani to nezbadáte, a bruško začne rásť, čo spôsobí pnutie kože najmä na ňom, prsiach a stehnách. Olejčekom by ste si tieto partie mali natierať denne aj tri krát. Pre podporu prirodzenej regenerácie pokožky by ste olej mali používať aj 6 až 12 mesiacov po pôrode. Aby ste starostlivosť ešte viac prehĺbili, použite už v samotnej sprche tehotenský sprchový olej, ktorý pokožku jemne očistí, zvláčni a zanechá na nej ľahký ochranný filter.

tehotensky osetrujuci olej

Bi Oil

Tento čarovný olej nájdete na našom trhu posledných pár rokov. Máme s ním osobnú skúsenosť pri jazvách a striách. Ja osobne som ho použila na strie po bokoch a naozaj zoslabli. Moja mama si s ním natierala jazvu po operácii rakoviny hrubého čreva a krásne jej vybledla. Viete ho takisto využiť na zjednotenie odtieňa pokožky, starnúcu a dehydrovanú pokožku. Obsahuje ingredienciu Purcellin oil a tiež významné vitamíny A a E, olej z nechtíka, levandule, rozmarínu a harmančeka. Bežne si natierajte tvár alebo telo 2x denne minimálne 3 mesiace a počas tehotenstva 2x denne po začiatku druhého trimestra.

bi-oil

Olej na masáž hrádze

Táto téma je trošku kontroverzná, kde na jednej strane stoja matky, ktoré tvrdia, že nástrihu či natrhnutiu hrádze sa nevyhnú, samozrejme závisí aj od samotnej nemocnice, a potom sú tie, ktoré sa pokúsia aspoň niečo spraviť a môže im to vyjsť. Pokožku medzi pošvou a konečníkom by sme olejom mali začať masírovať 6 týždňov pred očakávaným pôrodom a to 4 až 5 krát týždenne 5 až 10 minút najlepšie po sprche. Podrobnejší návod na samotnú masáž nájdete na stránke http://www.matervia.sk/odkazy-a-clanky/masaz-hradze/

olej na masáž hrádze

Prsný olej

Pre nás, menej obdarené, je obdobie tehotenstva a dojčenia potešujúce aj v smere veľkosti našich prsníkov 🙂 O to viac by sme sa mali o ne starať počas tehotenstva a dojčenia, ak si neželáme, aby po ukončení dojčenia vyzerali ako „ovisnuté psie uši“. (tento výraz muži naozaj používajú)

Každodenná starostlivosť olejom kožu prsníkov zjemňuje, zvláčňuje, vyživuje a takisto podporuje funkciu samotných prsníkov. S masážou môžete začať 4 týždne pred očakávaným pôrodom, končekmi prstov smerom k dvorcom. Nepoužívajte ho však pred samotným kojením.

prsný olej

Nezabúdajte, že oleje nám nie len ošetrujú samotnú pokožku, ale pomáhajú nám ešte viac sa spoznať s naším telom, prehĺbiť sa do samotného tehotenstva a ich príjemnými vôňami nám pozitívne ovplyvňujú zmysly.

PS: Možno stojí za zváženie, či nezapojiť do masáži aj partnera? 🙂

Tak ktorou partiou vášho tela začnete vy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *