Najlepšie opaľovacie krémy pre deti podľa overených testov 2019

najlepsie opalovacie kremy pre deti
Množstvo rodičov malých detí rieši s nástupom slnečných letných dní dilemu, ktorý detský krém na opaľovanie poskytne dostatočnú ochranu pred slnkom, ľahko sa nanáša a svojím zložením aj cenou splní predstavu o dobrej kúpe. Ponuka je naozaj bohatá, a tak sme pre vás zhrnuli výsledky najnovších testov detských opaľovacích prípravkov podľa časopisu dtest. V tomto článku sa dočítate, ktoré opaľovacie krémy a spreje sú v roku 2019 dobré a odporúčané pre deti – a ktoré boli v teste hodnotené ako uspokojivé či nedostatočné.

Detské opaľovacie krémy podľa dtest.sk

V júnovom čísle dtest opísal testy 14 skúmaných opaľovacích prípravkov s ochranným faktorom 50 a 50+ pre deti. Cieľom bolo overiť, či krémy poskytujú takú ochranu, akú avizujú na obaloch. Pod pojmom ochranný slnečný faktor rozumieme cifru:
  • 6
  • 10
  • 15
  • 20
  • 25
  • 30
  • 50
  • 50+
a takisto aj slovné hodnotenie úrovne ochrany:
  • nízka
  • stredná
  • vysoká
  • veľmi vysoká
Ochranný slnečný faktor nám indikuje, koľko UVB (strednovlnového) žiarenia prípravok prepustí. Ochranným faktorom 30 ho prejde jedna tridsatina (3,33%) a faktorom 50 jedna päťdesiatina (2%).Testovali sa nielen renomované mená, ale aj značky rôznych reťazcov. Dobrá správa je, že zo 14 testovaných produktov dostalo 9 produktov hodnotenie ako dobré, 4 ako uspokojivé a jeden opaľovací sprej dostal hodnotenie nedostatočné.

TOP 5 opaľovacích krémov pre deti OF 50

A tu ich máme! Toto je náš výber piatich jednoznačných favoritov spomedzi 14 testovaných opaľovacích krémov pre deti!
  1. Garnier Ambre Solaire spray deti farbiaci OF50+
Tento produkt dostal v hodnotení celkovo 70% za vlastnosti v ochrane SPF (ochranný slnečný faktor) a UVA ochranný faktor. Veľmi ľahko sa dávkuje, rýchlo sa rozotiera a vstrebáva vďaka vhodnej konzistencii. Takisto bol vysoko ohodnotený (100%) v kategórii nežiadúcich látok a alergénov.
garnier spray pre deti opalovaci

Pozrieť cenu v lekárni Dr. Max

2. La Roche-Posay Anthelios Dermo-Kids SPF 50+ detský opaľovací sprejDetský sprej na opaľovanie s hodnotením 70% s vysokou ochranou (SPF 50+) vhodný pre citlivú detskú pokožku, ktorý chráni pred UVA/UVB žiarením. Odolný voči vode, piesku a potu neobsahuje parfém. Vzhľadom k hlavičke dávkovača sa nanáša o niečo nepohodlnejšie ako sprej od Garnier.

Pozrieť cenu na Pilulka.sk

3. Lidl / Cien Sprej na opaľovanie pre detiÁno, aj my sme boli prekvapené z pomeru kvality a ceny. Tento detský opaľovací krém stojí totiž len do 7,- EUR a spĺňa to, čo sľubuje. Neobsahuje nežiadúce látky, či alergény, je praktický vďaka dávkovaču, veľkosti (250 ml) a ešte účinne ochráni aj naše / vaše deti. Z týchto dôvodov dostal rovnaké hodnotenie – 70% ako predošlé dva produkty.4. Vichy Idéal Soleil Capital for Children 50+Ochranný sprej na opaľovanie pre deti vhodný na tvár aj telo s veľmi jednoduchým dávkovaním, ktorý sa ľahko rozotiera a pritom nemastí a nezanecháva biely film. Ohodnotený takisto so 70%.
Vichy Ideal Soleil Capital mlieko v spreji SPF50

Pozrieť cenu na vivantis.sk

5. Eucerin Sensitive Protect detský sprej na opalovanie 50+Náš posledný vybraný favorit s hodnotením 67%. Tento detský sprej na opaľovanie chráni citlivú detskú pokožku pred spálením a pred dlhodobým poškodením spôsobeným slnečným žiarením. Je takisto bez farbív, parfumácie a parabénov. Nižšie hodnotenie dostal za rýchlosť vstrebania a konzistenciu, ktorá je spojená s roztierateľnosťou.

Pozrieť cenu v lekárni Benu

Kde je náš obľúbený produkt?

Určite si kladiete otázku, prečo sme do TOP 5 detských opaľovacích prípravkov nezaradili aj našu starú známu značku Nivea. Aj my sme boli prekvapené, že podľa dtest.sk nedostala až tak priaznivé hodnotenie a obišla uspokojivo s 59%. Porotcovia uznali, že Nivea Sun Kids Moisturising Sun Spray 50+ má len uspokojivý UVA ochranný faktor oproti detským opaľovacím prípravkom spomenutým vyššie, kde tento parameter bol hodnotený dobre. Takisto neobišli 100% ani alergény, kde tento detský opaľovací krém dostal „len“ 59% naproti 100% u ostatných štyroch prípravkoch.
Nivea Sun Kids Moisturising Sun Spray 50+
Nivea Sun Kids Moisturising Sun Spray 50+
Veríme, že vám náš prehľad priniesol zjednodušenie pri výbere toho správneho detského opaľovacieho krému, spreju. Netreba aj tak zabúdať, že deti (ani dospelý) by medzi 11:00 a 15:00 nemali byť slnku vystavené vôbec! V tomto čase sa zdržujte v tieni, kde sa odporúča takisto natrieť vhodným opaľovacím prípravkom, pretože UV žiarenie sa odráža aj do zatienených plôch. Takisto dbajte na pitný režim, na ktorý deti pri zábave a šantení vo vode zabúdajú. (Pozor: nečakajme na smäd, ale pime pravidelne)

My vám prajeme veselé natieranie a hlavne nezabudnite natrieť aj tie naše polovičky! 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *