Ktorý praktický darček k narodeniu dieťaťa ocení každá mamička?

Aký darček k narodeniu dieťaťa

Keď Vám kamarátka alebo kolegyňa oznámila, že je v radostnom očakávaní bábätka, pravdepodobne ste sa poriadne vyobjímali, poblahoželali jej a možno aj vypustili slzu šťastia od toľkého dojatia.

A teraz sa jej tehotenstvo končí a vy stojíte pred úlohou, nájsť ten najlepší darček k narodeniu jej dieťaťa.

Chcete určite darček, ktorý bude premyslený, jedinečný a užitočný pre mamičku aj bábätko.

Tipy na super darček k narodeniu dieťaťa

Hračku môžete podarovať hocikedy, no nie je isté, či sa s ňou niekedy niekto bude hrať (verte neverte, vlastná skúsenosť). A preto sme dali dokopy tipy, pretože my vieme, veď sme nejaké mamy troch detí 🙂 a nejaké tie darčeky sme už podostávali.. Niektoré boli fajn, niektoré pomenej, ale tieto, tieto sa v našej domácnosti zabývali a sú využívané každý deň.

1. Hracia podložka (od 12€)

hracia podlozka

Hracia podložka pre dieťa je vec, na ktorú budúca prvomamička málokedy myslí dopredu. Neprejde však veľa času a bábätko sa začne dvíhať, obracať, začne potrebovať väčší priestor. Penová hracia podložka je výborným miestom na objavovanie aj rozvíjanie motorických schopností. Dieťatko nie je priamo na zemi, takže neťahá od spodu. Zároveň z hracej podložky nehrozí pád, dá sa jednoducho zložiť a odložiť za dvere. Vrelo odporúčame.

2. Spací vak pre bábätko (od 15€)

Spaci vak pre babatka
Spací vak pre bábätká

Pozrieť v obchode Market24.sk

Prvé týždne bábätko veľa spinká zavinuté v perinke. No keď z tesnej perinky vyrastie, 2. štádiom je spací vak (psst, 3. je paplón 😉 ). Spací vak takisto dieťatko udržiava pekne v teplúčku, nevyhrabe sa z neho, no zároveň mu dáva voľnosť v bdelom stave. Lebo keď už má pár mesiacov, tak po prebudení určite nepozerá len tak do blba, ale objavuje okolie či svoje končatiny.Ak sa teda zobudí skôr (ako mama), vo vaku bude spokojný, môže si veselo kopkať nôžkami či naťahovať rúčky za hračkou.

3. Organizér na kočík (do 20€ )

Organizér na kočík
Organizér na kočík Lässig

Pozrite na Market24.sk

Novopečená mamička sa nemusí na každú prechádzku teperiť s veľkou prebaľovacou taškou, ktorá sa zvyčajne dáva ku kočíku zdarma. Na krátke prechádzky, či už k pediatrovi alebo do obchodu, jej krásne postačí malý organizér na kočík. Organizér ľahko v sebe ukryje 3 plienky, prebaľovaciu podložku, dokonca aj peňaženku, prípadne nákupnú tašku v klbku. Túto vychytávku jej bude závidieť nie jedna spolukočíkujúca. 🙂

4. Nočné svetlo pre deti s projekciou (od 15€ )

Chicco nočné svetielko s projektorom
Chicco nočné premietacie svetielko

Pozrite na Alza.sk

Nočné svetielko poskytuje dieťatku istú formu bezpečia. Takisto mamička nepotrebuje zapínať veľké svetlo, ak chce v noci bábätko len skontrolovať alebo vymeniť plienku. Bonusom samozrejme bude, ak svetielko vydáva hudbu alebo premieta na strop hviezdičky. Možno by to zvládol aj kolotoč nad postieľku, no ten sa zrejme po roku odloží, kdežto nočné svetielko sa môže premiestniť v rámci izby podľa potreby a využiť aj nasledujúce roky.

5. Kniha pre novorodenca (do 10€)

Kniha prvý rok života

Pozrite cenu na Martinus.sk

Bude to najdlhší a zároveň najkratší rok v živote mamičky. Ani sa nenazdá a na torte sa bude sfukovať prvá sviečka. Pamätná kniha pre bábätko uchová všetky tie miľníky, malé okamihy, ktoré ako mozajka poskladajú, pripomenú, celý prvý rok dieťatka.

6. Bezkontaktný teplomer (od 25€)

POZRIEŤ CENU NA HEUREKA.SK

Možno ste sa doposiaľ s bezkontaktným teplomerom nestretli, a to z jednoduchého dôvodu, teplotu si predsa viete ľahko zmerať klasickým teplomerom. U malých detí to však také jednoduché nie je. Teplota sa meria kvôli presnosti v zadočku, au! Prvorodič je vystresovaný nie len z horúceho dieťata, ale takisto z tohto nepríjemného úkonu. Bezkontaktný teplomer ako darček je super nápad, pretože mnoho rodičov si ho skôr či neskôr kúpi, tak buďte o krok pred nimi, poďakujú vám!

7. Kúpací balíček – Nožničky pre bábätká & detský uterák 100x100cm(do 20€)

detské nožničky set

Pozrite na Alza.sk

Spravte kamoške radosť tým, že jej podarujete potreby na kúpanie. Mäkkučký uterák s kapucňou, do ktorého sa dieťatko pohodlne zababuší a porastie s ním aj do škôlkárskeho obdobia, je výborným darčekom. Výber je široký a necháme ho na vás. No pri strihaní nechtíkov (ktoré rastú snáď aj milimeter denne) si dajte pozor, aby mali zaoblenú špičku a boli oceľové. Nie každá mamička to vie hneď odhadnúť (aj my sme sa popálili). Ak si zvolíte tento praktický darček, verte, že si na vás obdarovaná pri každom strihaní spomenie len v tom najlepšom.

Zoznam budeme priebežne dopĺňať, no nazatiaľ veríme, že Vás oslovila minimálne tá kniha, podložka, spací vak, nočné svetielko, teplomer, organizér a kúpací balíček. 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *