Aký nočník pre chlapca? Tieto sa osvedčili nám!

Tento článok je venovaný mamám, ktoré svojich synov nevedia prinútiť sadnúť si na nočník. 

Moment, kedy ste sa odhodlali skoncovať s plienkami milého syna, je tu. Váš malý prejavuje všetky znaky zrelosti, zaujíma sa o záchod, dovŕšil 2 roky (skúšať skôr je len pre odvážnych), a práve začína leto… A ževraj, keď vie dieťa samo zísť dolu schodmi, znamená to, že má svaly okolo mechúra dostatočne vyvinuté, aby udržalo moč. Sedí vec, takže plná sebavedomia idete na to. Len pripomeniem, ak neviete kde začať, téme ako naučiť dieťa na nočník rozoberá naša kamoška Lucka v tomto článku.

Výber nočníka nezanedbajte

Kúpu nočnika netreba nechať na náhodu. Pretože celá dôkladná príprava na odplienkovanie môže fatálne skončiť kvôli jednej veci. Sedieť na nejakom nočníku je predsa pre dieťa NUDA.  Vidiac synov nezáujem a odmietanie, prepadne vás neistota, či je váš miláčik pripravený na tento veľký krok, no ak už má cez dva roky a vy sa pomaly chystáte do škôlky/práce, nemáte na výber. To bol aj náš prípad. A tak sme stavili na nočník, ktorý zaujal hneď na prvý pohľad aj počutie.

Spievajúci nočník

Spievajúci nočník má v sebe senzor, ktorý spustí chytľavú pesničku, keď dieťatko vykoná potrebu. To ho motivuje k opätovnej návšteve nočníka, aj vtedy, keď mu cikať netreba. Po čase spieva celá rodina. 🙂 Aj z toho dôvodu budete mať pravdepodobne nutkanie, buď vybrať baterky, alebo nahradiť ho iným nespievajúcim nočníkom, lebo však kto to má stále počúvať. Ale to by bola chyba, pretože nočník viete využiť naďalej, napríklad ako stupienok k veľkému záchodu, násadka z nočníka sa dá nastoknúť aj ako redukcia na dospelý, alebo keď máte naponáhlo, vyberiete lavórik z nočníka a necháte synčeka vycikať sa v stoji.

Fischer price hrajúci nočník

Pozrieť hrajúci nočník na Heureka.sk

Baby potty Car – Nočník s volantom

Ak sa rozhodnete pre nespievajúci, ale za to rovnako interaktívny nočník, množstvo mamičiek, vrátane nás, si pochvaľuje pre chlapca nočník Autíčko s volantom. Je to nočník, s ktorým sa váš malý rýchlo skamaráti. Akonáhle je usadený, pokrúti volantom, pošoféruje a urobí to, čo urobiť má. A tak je sedenie na nočníku nekončiaca zábava. 🙂 Po skončení činnosti sa zvykne zatrúbiť na klaksón, na znak toho, že je mladý pán hotový.

BIG nočník autíčko s volantom
BIG nočník autíčko s volantom

Pozrieť nočník s klaksónom na Heureka.sk

Klasika nočník za „3 Eurá“

Do tretice by sme chceli vyzdvihnúť aj obyčajný nočník z regálu v hypermarketoch. Svoju funkciu plní svedomito aj bez vyprázdnenia peňaženky mamičky na materskej. Dbať treba jedine na to, aby mal vysokú opierku a dieťatku sa na ňom pohodlne sedelo.

Zelený nočník Krtek
Zelený nočník Krtek

Pozrieť najlacnejšie nočníky

Sú rodiny, kde nočník neriešia, pretože majú pohodové deti, ktoré sa vykakajú do hocičoho. Niektoré deti také nenáročné nie sú a vedia rodičov poriadne potrápiť, preto výrobcovia myslia na každé dieťatko. Nebojte sa, ani vy už nemáte plienku na zadku a váš malý to tiež zvládne. 🙂 Hlavne trpezlivosť!

Mali ste aj vy problém pri synovi s nočníkom? Ktorý typ nočníka sa osvedčil vám? Dajte nám vedieť v komentoch, ako sa vám darí!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *